⇒⇐ MEN TATARMAN TATARMAN, DUNYAĞA QOL ATARMAN, YAMANLIQTAN QAȘARMAN, YAQȘILIQMAN YAȘARMAN, QAYDA BARSAM AYTARMAN, MEN TATARMAN TATARMAN!⇐⇐********* Qoș keldĭnĭz saypamĭzğa! Qapımız așıq törĭmĭz boș!

Cultura găgăuză

4 comentarii:

Anonim spunea...

gagauzii sunt turci de religie crestina.e un paradox,dar stramosii lor au fost crestinati atunci cand in balcani era imperiul bizantin... si au pastrat limba...marea lor majoritate azi traieste in basarabia..putini au ramas in romania,in bulgaria,turcia si grecia..

tatarman spunea...

Pai tocmai, era un paradox daca erau crestinati in timpul imperiului otoman ;)
Si in Romania,in special Moldova, sunt multi de neam turcic crestinati,care insa si-au pierdut limba si chiar nu au habar din ce neam se trag de fapt...
Primisem mai de mult un mesaj(primit cu intarziere si pe alt site)de la cineva care spunea ca este roman,are nume romanesc,dar el simte ca are sange de tatar.Nu stiu ce il determina sa afirme asta,pt ca nu am reusit sa iau legatura...

Anonim spunea...

Oare noi,tatarii din dobrogea,in cit timp ne vom "gagauzi-na"? Cred ca in maxim 2-3 generatii.
As dori un comentariu din partea dvs.Chiar daca ma simt tatar,vad ca incep sa uit limba ,si imi pare rau de asta.Si ce-i mai rau e ca nu pot invata copii limba tatara.Daca eu o inteleg copii mei nici macar nu o mai inteleg.Imi pare rau.Zau ca-mi pare rau.

Dilara Gingis spunea...

Din pacate......Cand nu stiam sa ma exprim bine in tatareste annem(neniyul meu) si babay ne zicea ca suntem gagauzi,

Trimiteți un comentariu

COMENTARIILE SUNT SUPUSE MODERARII INAINTE DE PUBLICARE!
COMENTARIILE "ANONIM" NU VOR FI PUBLICATE!