Reţeta "Tatar Aşı" - "Mancare tatareasca"
- 500g carne tocata (pasare sau vita)
- 1 ceapa
- sare si piper
- 1 kg faina
- 3-4 oua
- 300g iaurt
- 1 capatana usturoi
- 2-3 linguri unt
Se face un aluat din care se intind 4-5 foi ca de taitei. Acestea se aseaza una peste alta si se taie in fasii patrate cu laturile de 2 cm.
Peste centrul fiecareia dintre aceste bucatele se pune carne si se inchid prin intoarcerea si presarea marginilor astfel incat sa nu se deschida in momentul fierberii (vezi in video).
Se pun la fiert in apa cu sare circa 20 de minute, dupa care se strecoara si se pun intr-un vas unde se amesteca cu unt .
Iaurtul se amesteca cu usturoiul tocat in prealabil. Fiecare isi pune peste portie dupa preferinta.
Se serveste cald si repede pentru ca este extraordinar de gustos.:))
Pofta buna! :)
Kasik borek e ciorba si mancarea "scazuta" e tabak borek. Ma insel? nu e o critica ci doar o completare.
RăspundețiȘtergereAi dreptate, dar eu unul, si pe una si pe cealalta tot cu lingura (kaşik)si in farfurie(tabak)o mananc :))Totusi am sa schimb denumirea cu pricina, cu toate ca pe la noi nu se prea foloseste oricum cuvantul "borek" ci mai mult "tatar aşi" ;))
RăspundețiȘtergereTin minte cand eram copil si am fost in Turcia. Auzeam cum urla unu pe strada "Borek, Borek" :D
RăspundețiȘtergereIam zis lui Tizem ca vreau si eu si ma tras de ureche :))