⇒⇐ MEN TATARMAN TATARMAN, DUNYAĞA QOL ATARMAN, YAMANLIQTAN QAȘARMAN, YAQȘILIQMAN YAȘARMAN, QAYDA BARSAM AYTARMAN, MEN TATARMAN TATARMAN!⇐⇐********* Qoș keldĭnĭz saypamĭzğa! Qapımız așıq törĭmĭz boș!

D'ale festivalului tataresc

Share/Bookmark


 

2 comentarii:

ELVIN spunea...

Am vazut si eu festivalul, a fost frumos si pot sa spun ca l-am asteptat un an de zile.
Totusi nu inteleg de ce:
1. Anul acesta nu a fost nimeni din patria tatarilor, Crimeea desi steagul Ucrainei aparea afisat. Care este cauza?
2. La un festival international al folclorului, cantecului si dansului turco-tatar a inceput sa apara si folclor romanesc, armenesc, grecesc, etc. Avand in vedere ca asteptam 1 an intreg sa-l vedem cred ca ar trebui sa avem numai folclor turco-tatar si pentru celelalte s-ar putea face un festival separat.

tatarman spunea...

Nu stiu de ce nu a fost nici un ansamblu din Crimeea dar asta chiar este una din "culmile" noastre. Sunt multe de comentat in organizarea si gestionarea acestui festival...care probabil va ajunge festivalul celor 100 de ansambluri tataresti din Romania... Eu as vrea sa vad si tari precum Kazakstan, Uzbekistan, Kîrgîzstan, Turkmenistan sau ansambluri din Tatarstan si Bașkortostan ori repreprezentanti ai tatarilor din Polonia si Lituania. Astia sunt tatari! Nu am nimic cu "turcii" din Macedonia dar ori suntem tatari ori nu mai suntem...ori facem festival tataresc ori facem festival international de dans si port. Pai atunci sa-i invitam la vara si pe "indienii" aia de canta prin statiuni. Ca in ultimul timp ne unim cu turcii, ne unim cu amerindienii, numai cu Tatarii adevarati nu avem nicio treaba.
As vrea sa vad port AUTENTIC tataresc. Pentru ca toalele in care se imbraca ai nostri baieti nu au nicio treaba cu tatarii.
As vrea sa vad razboinic tatar nu unul otoman in fruntea paradei...
As vrea sa vad o yurta tatareasca cu un cal priponit in usa... in fata salii de spectacol...
As vrea sa aud muzica cantata cu instrumente clasice...
As vrea sa vad tatarism autentic...nu turcism, nu buricism...
As vrea sa vad intrare la spectacol, iar din banii stransi sa ajute un caz de printre tatari.
As vrea sa vad multe dar vad doar ce mi se arata.

P.S. Daca festivalul este plin de folclor turcesc de ce nu ar fi si de cele spuse de tine?
Deja acest festival incepe sa nu mai fie tataresc in momentul in care in fata paradei este o fanfara otomana, si nu pentru ca nu ar suna si da bine, insa, Tatarii nu au fost otomani!

Trimiteți un comentariu

COMENTARIILE SUNT SUPUSE MODERARII INAINTE DE PUBLICARE!
COMENTARIILE "ANONIM" NU VOR FI PUBLICATE!