⇒⇐ MEN TATARMAN TATARMAN, DUNYAĞA QOL ATARMAN, YAMANLIQTAN QAȘARMAN, YAQȘILIQMAN YAȘARMAN, QAYDA BARSAM AYTARMAN, MEN TATARMAN TATARMAN!⇐⇐********* Qoș keldĭnĭz saypamĭzğa! Qapımız așıq törĭmĭz boș!

Spectacol de caritate

Share/Bookmark


Organizatia de Tineret "Ismail Gaspirali" filiala Valu lui Traian, organizeaza, cu ocazia implinirii a 4 ani de activitate a Ansamblului UÇANSU, un SPECTACOL DE CARITATE ce are ca scop strangerea de fonduri pentru cazurile sociale din localitate.

In sala de spectacol va exista o urna in care se pot face donatii.

Spectacolul va avea loc Sambata 5 Februarie 2011, orele 16:00 la Caminul Cultural din Valu lui Traian.

La eveniment participa:
*Ansamblul UÇANSU - Valu lui Traian
* Ansamblul KAYTARMA - Valu lui Traian
* Ansamblul KARADENIZ - Constanţa
* Ansamblul KARASU - Medgidia
* Ansamblul KOSTEL - Castelu
* Ansamblul KANARA - Ovidiu
* Ansamblul CANSU - Techirghiol
* Ansamblul KUCUK YILDIZLAR - Mihail Kogalniceanu
* KABAK GRUP (Enghin, Samy şi German)- Constanţa

Aceste spectacole de caritate vor continua in toate filialele UDTTMR in cadrul carora activeaza ansambluri de dansuri traditionale tataresti sau la cele care vor dori sa colaboreze cu Organizatia de Tineret "ISMAIL GASPIRALI".

Lista cu donatii si cu cazurile sociale va fi facuta publica si speram ca pe aceasta ocazie sa venim in sprijinul etnicilor tatari din localitatile unde traiesc acestia prin diferite ajutoare (medicamente, consulatii medicale, lemne de foc, utilitati, etc.)

Presedinte O.T.I.G. - Dincer GEAFER
afisul spectacolului

sursa:facebook

3 comentarii:

I.A spunea...

Un spectacol de caritate organizat de tatari, pentru tatari- si afisul e INTEGRAL in romaneste.
Daca afisul asta era bilingv, daca orice comunicare adresata tatarilor ar fi bilingva- azi asa, miine asa, ar incepe si etnicii nevorbitori de tatara sa isi aminteasca limba. Si sa inteleaga si la ce le foloseste(!!!).
E foarte bogat in informatie blogul dvs. Si observ ca exista in cadrul etniei multa preocupare pentru folclor si traditie, ceea ce e foarte bine. Totusi, problema limbii ramine spinoasa. Maghiarii si ucrainenii cum reusesc sa isi invete copiii ambele limbi, fara sa se plinga ca le incarca programul?
Situatia dvs.- cu parintii care nu isi invata copiii sa vorbeasca limba- am mai observat-o la germani (atitia citi au mai ramas in tara) si la rusii lipoveni. Nu stiu cum se descurca alte minoritati din acest punct de vedere.
De altfel, am observat ca situatia mai e prezenta la valonii din Belgia, unde e o batalie a generatiilor mai "vechi" pentru trezirea interesului celor tineri in renasterea limbii valone.
Imi cer scuze pentru divagatie; am remarcat afisul si m-am mirat, apropos de raspunsul dvs. la un comentariu precedent.

Anonim spunea...

Utilizarea exclusiva a limbii romane (la intilniri intre membrii, pe afise, postere, etc) de catre o organizatie care in mod statutar ar trebui sa lupte pentru pierderea identitatii etnice (limba materna fiind poate cea mai importanta veriga a identitatii etnice) a comunitatii pe care o reprezinta, demonstreaza faptul ca acestia au deviat esential de la insasi obiectul existentei organizatiei si ca, de fapt, ei insisi sint printre cei care sint in pericol evident sa isi piarda identitatea etnica.

tatarman spunea...

"ar trebui sa lupte pentru pierderea identitatii etnice"...ati vrut sa spuneti "impotriva pierderii..."

Trimiteți un comentariu

COMENTARIILE SUNT SUPUSE MODERARII INAINTE DE PUBLICARE!
COMENTARIILE "ANONIM" NU VOR FI PUBLICATE!