⇒⇐ MEN TATARMAN TATARMAN, DUNYAĞA QOL ATARMAN, YAMANLIQTAN QAȘARMAN, YAQȘILIQMAN YAȘARMAN, QAYDA BARSAM AYTARMAN, MEN TATARMAN TATARMAN!⇐⇐********* Qoș keldĭnĭz saypamĭzğa! Qapımız așıq törĭmĭz boș!

Tatarii dobrogeni la "National Geografic"

Share/Bookmark



Numarul 89 al revistei "National Geografic" din septembrie 2010 contine un vast articol despre tatarii crimeeni din Dobrogea ce se intinde pe mai multe pagini, devenind astfel un veritabil numar de colectie pentru orice tatar care se respecta. Articolul este realizat de Domnica Macri si ilustrat de fotograful Bogdan Croitoru, carora tin sa le multumesc personal cat si in numele tuturor tatarilor dobrogeni pentru ca ne-au ales drept subiect.
IMAGINI BLURATE

1 comentarii:

Attila spunea...

Bine spus, "O veche comunitate care isi pierde identitatea".

Hai sa iti mai dau si un exemplu si de peste ocean (Canada)
Tatarii din Toronto Canada sunt veniti cam de vreo 20 de ani. La foarte multe familii pe care sunt aici am observat ca majoritatea copiilor le spun parintilor "Mami & Daddy", Neni si Babai este uitat si nu se mai practica.
Obiceiurile, cultura, traditia si religia este uitata, noile generatii nu au habar de identitatea lor. Este pacat si rusine. Ca drept dovada nici de Bayram nu ne mai intalnim cu totii si neam dezbinat deja in mici grupuri.
Multi dintre tatari isi schimba si numele. In fosta URSS tatari au fost obligati si subjugati sa isi uite identitatea, in modul actual se va ajunge sa fie asimilati totalmente.
Mai suntem si cativa care ne zbatem sa formam o comunitate si sa ne pastram identitatea culturala si religiosa totusi. Nu critic dar viitorul nu pare a fi stralucit.

Trimiteți un comentariu

COMENTARIILE SUNT SUPUSE MODERARII INAINTE DE PUBLICARE!
COMENTARIILE "ANONIM" NU VOR FI PUBLICATE!